Блог

Важливі зміни для моряків в системі дипломування!

30-го грудня 2022 року було опубліковано Постанову Кабінету Міністрів України №1499. Викладено Постанову було на підставі статті 51 Кодексу торгівельного мореплавання України та Міжнародних Конвенцій.

Основною метою стало врегулювання системи сертифікування та дипломування моряків в Україні під міжнародні стандарти ПДНВ.

Зараз Постанова №1499 ще не набула законної сили і буде внесена низка правок, після узгодження з державними структурами та сервісними консультаційними центрами. Вже після внесення змін, буде опубліковано остаточний варіант цього нормативно-правового акту, який набуде силу.

Поговоримо про внесені правки, які мають бути реалізовані:

  • на підставі академічного ступеня “бакалавр” тепер можна буде присвоїти робочі документи старшого офіцерського складу: капітана та старшого механіка;
  • ліквідуються деякі звання командного складу, а деякі перейменовуються згідно з ПДНВ;
  • вимоги до присвоєння нової, вищої посади та до першого присвоєння робочих документів стають більш спрощеними;
  • нововведення торкнулися причин відхилення під час верифікації стажу. Наприклад, такі причини як цифрове позначення дат списання та посадки на судно, записи зі скороченнями та абревіатурами, були виключені;
  • відредаговано списки морських сертифікатів необхідних для різних посад. Частина сертифікатів тепер видаватиметься лише один раз і не матиме граничного терміну;
  • для присвоєння нової посади курси підвищення кваліфікації залишаються обов'язковими. Але для оновлення робочого диплому, курси підвищення кваліфікації будуть необхідні тільки в тому випадку, коли у моряка недостатньо стажу для оновлення.

Ми завжди стежимо за актуальними нововведеннями в законодавстві України, створенням нових інформаційних центрів для моряків та просуванням нових програмних забезпеченнь. Якщо у вас виникнуть запитання, можете звертатися на нашу гарячу лінію.

Наші фахівці допоможуть вам розібратися з актуальними змінами, які набули чинності та розкажуть про дієвий механізм оновлення або отримання робочих документів саме у вашому випадку.

Додати коментар


Звертайтесь і ми вам допоможемо


Наші контакти
Україна, м. Одеса, пл. 10 Квітня 1, 5 поверх, офіс 55
odessa.info.work@gmail.com
+38 (073) 333 11-03
© 2021

(073) 333 11-02