Блог

Верифікація документів

Верифікація - обов'язкова складова процесу оновлення морських робочих документів чи присвоєння нових документів до роботи морських фахівців. Словосполучення “верифікація морських документів” стало стійким у житті українських моряків із моменту створення електронного кабінету моряка. Однак, у 2022 році це поняття набуло нового, не менш важливого, сенсу.

У вересні 2022 року Кабінет Міністрів України опублікував правила перетину державного кордону у період військового стану для морських фахівців.

Виходячи з ухвали №992, виїжджати можуть морські фахівці, які отримали кваліфікацію до 24.02.2022 року. Також курсанти для проходження практичної підготовки.

Щоб ці дві групи моряків мали змогу виїхати за межі України, необхідно:

  • підготувати набір документів;
  • одержати відповідне підтвердження від Морської Адміністрації.

Для одержання цього підтвердження морським фахівцям, які бажають виїхати з України, належить пройти верифікацію документів.

Важливо! Верифікація документів в електронному кабінеті моряка та верифікація документів для отримання дозволу на виїзд за кордон - дві різні процедури, що здійснюються на різних державних платформах.

Етапи процесу проходження моряками верифікації документів та отримання підтвердження про те, що вони мають необхідну кваліфікацію:

1. Реєстрація на сайті Морської адміністрації.

Зареєструватись ви можете, перейшовши за посиланням https://seaman.marad.gov.ua/register

2. Оцифрування морських документів та їх завантаження у форму на сайті.

Моряк має завантажити у форму на сайті такі документи:

  • посвідчення особи моряка (перший розворот документа з фото);
  • робочий диплом та підтвердження до нього (кожен документ з двох сторін);
  • навчальний диплом (на підставі якого було отримано робочий диплом; завантажити слід лише одну сторону диплома, де зазначено спеціалізації та рівень, здобутої освіти);
  • фото моряка в білій сорочці з краваткою;

Фотографію слід підвантажити у високій якості.

Що стосується скан-копій ваших навчальних та кваліфікаційних документів, завантажувати треба не просто кольоровий скан документа, а його попередньо завірену копію.

Як це зробити:

  • зробіть кольорову копію вашого документа;
  • самостійно завірте його. Ручкою синього чи чорного кольору напишіть поряд на копії документа: «згідно з оригіналом», ваше ПІБ, підпис, дата засвідчення. Запевняти треба українською мовою.
  • відскануйте завірену копію документа.

3. Чекати поки що завантажені скан-копії документів пройдуть верифікацію в Морській адміністрації.

Статус процесу верифікації документів моряк може відстежувати у профілі на сайті. Терміни верифікації залежать від завантаженості співробітників Морської адміністрації в конкретний період.

4. Отримати доказ про наявність необхідної кваліфікації.

Після розгляду заявки та успішного проходження верифікації, в особистому обліковому записі на сайті Морської Адміністрації моряк отримає підтвердження про наявність необхідної кваліфікації. Підтвердження можна завантажити та роздрукувати. Також, воно буде доступне 30 робочих днів (термін дії підтвердження) в особистому обліковому записі моряка.

Після закінчення 30 робочих днів моряк, при необхідності, може залишити повторну заявку на отримання підтвердження і Морська Адміністрація видасть йому цей документ новою датою.

За наявності підтвердження моряк може далі звернутися у військкомат для отримання документів, що дозволяють його виїзд за кордон..

Якщо у вас залишилися питання щодо верифікації документів на сайті Морської Адміністрації, можете поставити запитання нашому менеджеру. Залишіть запит через форму або зателефонуйте нам, будемо раді проконсультувати і допомогти з вирішенням питання, що хвилює вас.

Додати коментар


Звертайтесь і ми вам допоможемо


Наші контакти
Україна, м. Одеса, пл. 10 Квітня 1, 5 поверх, офіс 55
odessa.info.work@gmail.com
+38 (073) 333 11-03
© 2021

(073) 333 11-02