Блог

Піратство в наші дні

Морські пірати були і залишаються людьми, єдина мета яких пограбувати або вкрасти будь-яке судно, що проходить через їхню територію.

Сучасні пірати покладаються на технології на борту. Пірати використовують технології, щоб отримати інформацію про судно, його місцезнаходження та вантаж, а також щоб отримати доступ до систем на борту судна.

Як же моряки та судновласники можуть убезпечити себе?

Існують системи навігації, які обмінюються даними про піратів з різними джерелами, визначають зони з потенційним ризиком піратства і будують маршрут руху судна в обхід них (як і в обхід шторму). Такі системи, як, наприклад, Marine Digital FOS не тільки прогнозують і сигналізують про небезпеку, а пропонують кілька варіантів рекомендацій щодо маршруту руху судна.

Вбудований радар може попередити капітана корабля про атаку, що насувається. Необхідні дії можуть бути вжиті вчасно, щоб перемогти піратські кораблі, наприклад, прискорити корабель, щоб не могли під'їхати близько, або призвати берегову охорону для захисту корабля.

Супутниковий GPS може використовуватися для відстеження піратських суден поблизу та, відповідно, для запобігання піратським нападам.

Вантажне судно або танкер може бути відправлено у води разом із декількома іншими судами для захисту. На цих кораблях «охоронців» можуть перебувати військово-морські сили країни.

За безоплатною консультацією звертайтесь за номером телефону:

+38073 333 1101

Додати коментар


Звертайтесь і ми вам допоможемо


Наші контакти
Україна, м. Одеса, пл. 10 Квітня 1, 5 поверх, офіс 55
odessa.info.work@gmail.com
+38 (073) 333 11-02
© 2021

(073) 333 11-02