Блог

Паспорт моряка у Херсоні

Посвідчення видається:

  • діючим морякам із дипломами;
  • курсантам стаціонарних морських навчальних закладів, які мають довідку про навчання;
  • обслуговуючому персоналу корабля за наявності сертифіката присвоєння робочої кваліфікації.

Паспорт моряка у Херсоні видається капітанією – адміністрацією морського порту. Як зробити паспорт моряка у Херсоні, ми розглянемо у нашому матеріалі.

Особливості

Зазвичай паспорт моряків у Херсоні отримують на Бериславському шосе. Саме там є місцева портова адміністрація. Щоб зробити таке посвідчення, потрібно надати такі папери:

  • освітні документи разом із доповненням;
  • підтвердження до робочого диплома;
  • громадянський паспорт;
  • закордонний паспорт для транслітерації інформації;
  • копію ідентифікаційного коду;
три матові фотографії 3,5x4,5 см кандидата в білій сорочці та краватці.

Також до цих документів додається написана від руки заява українською мовою та квитанція про сплату державного мита.

Після закінчення терміну дії необхідно оновити документ. Щоб продовжити паспорт моряка в Херсоні, потрібно подати ті ж документи, що й для оформлення ксиви, ще необхідний старий морський паспорт. Оплачувати мито тут не доведеться.

Зазвичай термін оформлення паспорта моряка у Херсоні триває місяць, але процедуру можна прискорити.

Швидке отримання паспорта у Херсоні

Нерідко траплялися випадки, коли термін дії паспорта моряка минув, але наступного дня вже необхідно йти в рейс. Також може виникнути ситуація з іногородніми фахівцями, які проживають далеко від Херсона, яким знадобилося терміново зробити паспорт моряка в Херсоні.

Тоді на допомогу приходять юридичні компанії, які здійснюють посередницьку діяльність. Співробітники таких фірм можуть швидко зробити документ відповідно до свого прайсу, чим позбавлять клієнтів простоювання в чергах або тривалих поїздок, які забирають час і нерви, а також чимало грошей.

У юридичних фірмах паспорт моряка можна отримати за один день. Але вартість такого документа буде набагато дорожчою, ніж у «Морречсервісі». Це дозволяє оформити документи навіть тоді, коли до відправлення до рейсу залишився один-два дні. Так само можна оновити документ, якщо вона прострочена. Продовжити паспорт моряка в Херсоні можна за ціною, яка є вищою, ніж у державних організаціях. Але за швидкість треба платити. Причому сама компанія може відправити ПОМ прямо на будинок моряку «Новою поштою».

Слід зазначити, що з 2020 року паспорт моряків у Херсоні можна оформити через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПИ). Це дозволяє отримати документ іногороднім фахівцям, якщо в їхньому населеному пункті є така організація.

Ще одним способом отримання паспорта моряка у Херсоні виступає «Моррічсервіс». Ця державна організація має комфортні зали очікувань, електронну чергу та продуманий механізм інформування клієнтів. Отримати документ можна, якщо подати перелічені вище папери і чекати дзвінка фахівця. Але коли потрібно швидко, варто звернутися до посередницької компанії.

Додати коментар


Звертайтесь і ми вам допоможемо


Наші контакти
Україна, м. Одеса, пл. 10 Квітня 1, 5 поверх, офіс 55
odessa.info.work@gmail.com
+38 (073) 333 11-03
© 2021

(073) 333 11-02