Блог

Паспорт моряка в Ізмаїлі

Це посвідчення особи, необхідне кожному мореплавцю. Воно надає можливість заходити до іноземних портів у складі екіпажу без спеціальних дозволів.

Крім того, ПОМ – обов'язковий документ мореплавця. Про те, як отримати паспорт моряка в Ізмаїлі, йтиметься у нашому матеріалі.

Загальна інформація

Щоб оформити паспорт моряка в Ізмаїлі, необхідно зібрати такі папери:

  • заяву-анкету;
  • копії цивільного паспорта України;
  • копії освітнього документа та їх підтвердження;
  • два фото розміром 3,5x4,5 см кандидата у білій сорочці при краватці;
  • квитанцію про сплату державного мита.

Окрім копій, потрібно надати оригінали документів (без квитанції). Співробітники офіційних органів звіряють копії з оригінальними паперами та відповідно починають виготовляти посвідчення.

Документ видається на 5 років, після закінчення цього терміну його необхідно поновити. Продовжити паспорт моряка в Ізмаїлі можна, надавши такі папери:

  • заяву, написану українською мовою;
  • копії паспорта громадянина України;
  • старий паспорт моряків;
  • освітній документ з підтвердженням та доповненням;
  • фото 3,5x4,5 см.

Оплачувати послугу у такому разі не треба. Після продовження паспорту моряка діє ще 5 років, а далі доведеться оформлювати документ заново. Втрата посвідчення – теж часте явище, для його відновлення необхідно, окрім вищезгаданих паперів, надати довідку з поліції та подати оголошення в газету про те, що паспорт моряка визнано недійсним.

Паспорт моряка в Ізмаїлі видається таким особам:

  • діючим морякам за наявності диплома;
  • курсантам стаціонарних морських навчальних закладів за наявності довідки про освіту;
  • обслуговуючому персоналу під час надання сертифіката про присвоєння робочої кваліфікації.

Також документ можуть отримати іноземні громадяни, які оформили тимчасовий дозвіл на проживання в Україні.

Отримання паспорту моряка в Ізмаїлі

Саме оформлення паспорта моряків в Ізмаїлі – державна послуга. Зробити цю процедуру можна, надавши вищезгадані документи до адміністрації морських портів або місцевого «Морречсервісу».

Паспорт моряка в капітанії Ізмаїла зазвичай робиться протягом місяця. Але трапляються випадки, коли необхідно оформити посвідчення швидше. Тоді в цьому допоможуть «Моррічсервіс» та Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Але мореплавці можуть звернутися й у спеціальні юридичні фірми, які у ролі посередників. Це дозволить одержати документи менш як за три дні або за тиждень. Так особливо зручно, якщо йти в рейс потрібно за кілька днів, а паспорт моряка прострочений.

У компанії Cruise Control такі послуги коштуватимуть дорожче, але й термін виконання менший. Це допоможе тим, хто обмежений у часі та не мають змоги відвідувати державні структури для оформлення паспорта морського фахівця.

Цікаво, що після оформлення паспорта моряка в Cruise Control або сервісних центрах документи можна забрати в Ізмаїловому капітані при пред'явленні громадянського посвідчення особи.

Крюїнгова агенція Cruise Control дозволяє замовити паспорт моряка жителям, які мешкають вдалині від Ізмаїла в режимі онлайн і отримати документ «Новою поштою». Але всі папери, необхідні оформлення, необхідно принести особисто. Тільки продовження паспорта моряка здійснюється через посередника чи інших представників, якщо сам фахівець із якихось причин не може приїхати.

Додати коментар


Звертайтесь і ми вам допоможемо


Наші контакти
Україна, м. Одеса, пл. 10 Квітня 1, 5 поверх, офіс 55
odessa.info.work@gmail.com
+38 (073) 333 11-03
© 2021

(073) 333 11-02